Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


An Ji Bai Cha Superior


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
240,- Kč
9,2 EUR
K dispozici:
Po dohodě






 

Zboží z kategorie:

Již prodané a vypité

Čaje




foto

Popis:

An Ji Bai Cha Superior - Bílý čaj z An Ti - Výběrová třída zeleného čaje - 30g

Tento raritní zelený čaj pochází z Tian Huang Ping v oblasti An Ji, která se nachází na severu provincie Zhejiang (Če-ťiang). V horách rostou zvláštní čajovníky, jejichž výhonky jsou na jaře velmi bledé, až průsvitné, dlouhé a jemné. Proto se čaji říká "bílý čaj" (bai cha), jedná se však o čaj zelený a to výjimečné kvality. Téměř bílá barva listu je typická pro použitý kultivar Bai Ye Yi Hao z jarní sklizně. Zpracovaný čaj má již barvu velmi živě zelenou, ovšem po vyluhování, se vrátí k původní, velmi blebé, až téměř bílé barvě čajových lístků. 

Zářivě zelené, krásně zpracované lístky vydávají sytou a příjemnou vůni mladého čerstvého hrášku, citrusů a bambusu. V nálevu je cítit autentická vůně zelených čajů z An Ji – jemná a sladká. Nálev je průzračný a velmi světle zelený, což nasvědčuje že se jdná o čaj z vyšší nadmořské výšky - klasický zelený vysokohorský čaj. Ve velmi jemné chuti je kromě čerstvosti a jemné kořeněnosti přítomna i tenká ovocná, skoro malinová sladkost. Chuť je plná, svěží a krémově hladká. Aftertaste je výrazný a dlouhý, velice sladký.

Sběr: 8.dubna 2014

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 70-80°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  30s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového zeleného čaje v gaiwanu - zhongu:

 




Created by obsah.info, 2011 - 2015