Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Gui Hua - Květy Osmantu


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
250,- Kč
9,6 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Formosa Gui Hua - taiwanský oolong ovoněný Květy Osmantu - 50 g

Taiwanský oolong s vůní osmanthu. Metod, kterými se podobné vůně u čaje dosahuje, je několik:

1. Chemická: čaj se postříká doslova 'parfémem' – takové čaje jsou levné (i když běžně se prodávají za cenu neodpovídající kvalitě), intenzivní vůně zmizí po několika prvních nálevech a listy tyto čaje mají zpravidla míchané (dochucování se provádí aby se tyto nekvalitní čaje mohly vůbec prodat).

2. Míchaní s květy: čaj (různé kvality) se zamíchá přímo s květy osmanthu – takové čaje můžou být jak levné tak i dosti drahé, ale rozhodně jsou lepší a zdravější než čaje uvedené výše.

3. Tradiční metoda: čaj (i tento může mít různou kvalitu, od žádné až po výbornou) se na určitém stupni zpracování ochucuje extraktem (nebo pylem – každá společnost nebo malá výrobní domácnost má své postupy a velmi neochotně je prozrazuje) květů osmanthu – tyto čaje jsou také velice rozdílné, můžou být velmi drahé a kvalitní nebo i levné (levné lístky a levný extrakt), pořad jsou ale lepši než první metoda.

Nazírání na podobné ochucené čaje se liší, například ortodoxní čínští odborníci je neuznávají vůbec, ale na Taiwanu se v poslední době prosadily. V každém případě moc dlouhou tradici tyto čaje nemají, vznikly až ve druhé polovině 20. Století. Náš Gui Hua je výroben třetí uvedenou, tedy tradiční metodou, nálev dává žluté barvy s tenkou vůní plnou osmanthových a citrusových tónů, lehce kyselou a osvěžující, která vydrží mnoho nálevů.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 60s - 40s - 40s - 50s - 60s - 60s

Ukázka přípravy vícenálev. oolong čaje způsobem Gong Fu Cha v yixingové konvičce:

 




Created by obsah.info, 2011 - 2015