Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Hojicha Kyo Bancha


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
100,- Kč
3,9 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Hojicha Kyo Bancha - Pražený japonský zelený čaj Bancha s většímy lístky - 30 g

Pražený čaj s většími nepolámanými lístky a stonky. Je znám také jako Kyo Bancha. Lístky mají vůni pečeného chleba a dávají nám nálev načervenalé až světlehnědé barvy s typickou jemnou,lehce praženou, jakoby karamelovou chutí. Tento čaj je pro svůj zanedbatelný obsah kofeinu velmi vhodný i pro děti nebo na večerní popíjení. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnice Uji-tawara. Kultivar: více kultivarů. Doba sklizně: Nibancha(léto)

Na běžnou přípravu tohoto čaje doporučujeme použít 6g čaje na 3 dcl vody o teplotě 90-95°C a louhovat 4-5 minut dle chuti. V Japonsku se Kyo Bancha připravuje následovně: hrst lístků se povaří ve větší konvici po dobu asi 15 minut, lístky se poté ponechají v konvici a čaj se průběžně popíjí celý den.

Tento čaj je možné připravit na více nálevů.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Orientační návod na přípravu japonského praženého čaje:

Objem nálevu: 2 dcl   ideálně v japonská čajová konvička Kyushu
Teplota vody: 80 °C
Množství čaje: 8 g (2 lžíce)
Čas louhování: 1. nálev = 1-2 min.    ,     2. nálev = 30 s.     ,      3. nálev  =
1 min

Video jak správně připravit japonský zelený čaj - bancha, hojicha:




Created by obsah.info, 2011 - 2015