Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Jasmínový zelený čaj


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
80,- Kč
3,1 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Hua Cha Wu Lu Superior - Jasmin Mandarín - Jasmínový zelený čaj - Zelený čaj s jasmínem - 50 g

Jde o tradiční čínskou směs jasmínového čaje - střední třída čínského zeleného čaje, ovoněná kvítky jasmínu. Nálev žlutozelené, lehce příjemně natrpklé, výrazně jasmínově sladké chuti. Tento čaj je vyhledávaný pro své pozitivní účinky na trávicí ústrojí a bývá s oblibou popíjen po jídle. Lepší třídy jasmínových čajů naleznete mezi tradičními zelenými čínskými čaji s označením Hua Cha.

Sběr: čaj duben 2013, produkce s jasmínem podzim 2013

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 70-80°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  30s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového zeleného čaje:

Jasmínový čaj je většinou zelený, nebo se může jednat také o částečně fermentovaný čaj, pouze ovoněný jasmínovými květy (Jasminum sambac). První zmínky o tomto čaji jsou staré již 800 let, pocházejí z dynastie Sung. Dnes se většina jasmínového čaje vyrábí v provincii Fu-ťien, ale samozřejmě také v jiných oblastech. Postup výroby je přibližně následující:

Čaj, který se suší, se proloží větvemi plnýmy jasmínových květů. Jasmínové květy během sušení a aromatizují čajové lístky. Vše probíhá při určité stálé vlhkosti a teplotě. Poté se jasmín z čaje vytřídí, samotné květy se k čaji nepřímíchávají, většinou jen u levnějších čajů z komerčních důvodů. Protože čajové lístky absorbují vlhkost z jasmínových květů, musí se pak čaj ještě dosoušet. Nejkvalitnější jasmínové čaje projdou tímto procesem několikrát.

Pokud je použit na jasmínový čaj list horší kvality, má vůně jasmínu tyto nedostatky zamaskovat. Dobrý jasmínový čaj se často vyrábí například z polofermentovaného Pao-čungu. K nejvíce kvalitním jasmínovým čajům se řadí např. Jin-chao (Yin Hao).

Z hlediska tradiční čínské medicíny lze jasmínový čaj užívat i jako lék. Léčí a sklidňuje se s ním oblast žaludku, sleziny a jater, ztráta chuti k jídlu, používá se při průjmech a bolestech v podbřišku.




Created by obsah.info, 2011 - 2015