Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Keemun Gong Fu Hong Cha


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
100,- Kč
3,9 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Keemun Gong Fu  Hong Cha - Červený vícenálevový čínský čaj - 50 g

Vyšší třída čaje Keemun OP – i přesto, že se stále jedná o strojové zpracování čajových lístků, jsou lístky tohoto čaje podstatně delší, tenčí a pravidelnejší, což je velmi poznat na chuti. Bez problému zvládne vícenásobné zalití, stejně jako všechny lepší červené čaje. V chuti je nasládle medový, lehce s tóny tmavé čokolády.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 40s - 15s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového červeného čaje způsobem Gong Fu Cha v gaiwanu:

Na jihu provincie An-chuej leží oblast Čchi-men, kde se pěstuje a vyrábí stejnojmenná sorta čaje Čchi-men (podle anglického názvu Keemun). Tento druh čínského čaje patří v zahraničí mezi nejpopulárnější černé, alias červené, čínské čaje. Díky místnímu poddruhu čajovníku, který obsahuje zvláštní silici myrcenal získává tento čaj neobvyklou příchuť. Čaje z tohoto kultivaru jsou proto považovány za nejlepší čínský červený čaj. Čaj Čchi-men vděčí za svou popularitu především svým vynikajícím chuťovým vlastnostem, zlí jazykové však tvrdí, že hlavním důvodem popularity je, že oblast leží poměrně blízko moře, a proto je snažší vyvážet čaj odtud než z dalších odlehlých provincií S‘-čchuan a Jiin-nan

V Čchimenu se až do konce 19. století vyráběl zejména zelený čaj. Výrobu červeného čaje prosadil syn jednoho Čhi-menského holiče, který byl propuštěn ze státních služeb, odešel do provincie Fu-ťien a stal se čajovým mistrem. Po návratu do Čchi-menu založil s pomocí otce tři malé továrničky na výrobu čaje, a protože poptávka po fermentovaném čaji stoupala, hlavně pak v Evropě, začal se zde ve velkém vyrábět červený keemun.




Created by obsah.info, 2011 - 2015