Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Tai Mu Long - Moli Hua


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
220,- Kč
8,5 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Moli Tai Mu Long Zhu - Jasmínové dračí perly - oči - Květové dračí perličky - 50 g

Výborná třída zeleného čaje ovoněná kvítky jasmínu - pravidelné kuličky o průměru cca 6-7mm jsou ručně tvarovány z dlouhých ochmýřených výhonků (tipsů), vzniká tak velejemný exklusivní čaj. V rámci výroby je ovoněn květem jasmínu, který je charakteristický a známý silnou parfémovou až balzamickou vůní. Svěže zelený nálev je velmi aromatický, sladké, jemné chuti.

Sypané varianty lepších jasmínových čajů naleznete mezi tradičními zelenými čínskými čaji s označením Hua Cha.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 70-80°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  30s - 20s - 30s - 40s

Ukázka přípravy vícenálevového zeleného čaje:

Jasmínový čaj je většinou zelený, nebo se může jednat také o částečně fermentovaný čaj, pouze ovoněný jasmínovými květy (Jasminum sambac). První zmínky o tomto čaji jsou staré již 800 let, pocházejí z dynastie Sung. Dnes se většina jasmínového čaje vyrábí v provincii Fu-ťien, ale samozřejmě také v jiných oblastech. Postup výroby je přibližně následující:

Čaj, který se suší, se proloží větvemi plnýmy jasmínových květů. Jasmínové květy během sušení a aromatizují čajové lístky. Vše probíhá při určité stálé vlhkosti a teplotě. Poté se jasmín z čaje vytřídí, samotné květy se k čaji nepřímíchávají, většinou jen u levnějších čajů z komerčních důvodů. Protože čajové lístky absorbují vlhkost z jasmínových květů, musí se pak čaj ještě dosoušet. Nejkvalitnější jasmínové čaje projdou tímto procesem několikrát.

Pokud je použit na jasmínový čaj list horší kvality, má vůně jasmínu tyto nedostatky zamaskovat. Dobrý jasmínový čaj se často vyrábí například z polofermentovaného Pao-čungu. K nejvíce kvalitním jasmínovým čajům se řadí např. Jin-chao (Yin Hao).

Z hlediska tradiční čínské medicíny lze jasmínový čaj užívat i jako lék. Léčí a sklidňuje se s ním oblast žaludku, sleziny a jater, ztráta chuti k jídlu, používá se při průjmech a bolestech v podbřišku.




Created by obsah.info, 2011 - 2015