Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Si Ji Chun


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
200,- Kč
7,7 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Si Ji Chun - Jaro po celý rok - 40 g

Silně zakroucený 'flush' – horní část větvičky, má zářivě žlutozelenou barvu. Vůně suchého čaje je silná a velice hluboká, nálev voní nádherně, velmi výrazně, ale čistě a jemně. Pravý Si Ji Chun má vždy silnou vůni, tak silnou že naplní celou místnost. Jeho chuť připomíná vysokohorské oolongy z pevniny – kyselosladká s tóny lesních plodů, malin, citronů, limetky, medu a horských květů...a samozřejmě orchideje! Si Ji Chun má vůbec nejvíc ze všech taiwanských oolongů toho, čemu se říká 'orchideiová kvalita chuti a vůně' (nejvíc ze všech oolongů má ovšem tuto vlastnost čínská Tie Guan Yin). Většina ostatních ostrovních oolongů má totiž v sobě spíše krémovou mléčnost a ovocnou sytost. Aftertaste je velmi dlouhý a čistý. Čaj má výborný osvěžující a uvolňující účinek, zvedne Vám náladu. Jako každý kvalitní oolong je dobrý pro krevní oběh, cévy a navíc bojuje se stárnutím.

Tradice taiwanských oolongů je poměrně mladá - nejstaršímu z nich, Dung Dingu, nebude ještě víc jak 150-180 let. Hlavní zástupci "Zlaté koruny Taiwanu" (Li Shan, A-Li Shan, Da Yu Ling) jsou navíc výtvory až druhé poloviny 20. století. Stejně tak i čaj vyráběný z kultivaru Si Ji Chun nesoucí stejný název je doopravdy mladý. Převážná většina taiwanských čajů se vyrábí strojově v továrnách a jen určitá část může nést přívlastek 'shou zi - ruční umění' tedy čaje sklízené i vyráběné pouze ručně.Takovéto čaje jsou v určitém smyslu rarity a většinou jsou značně dražší, než strojově vyráběné 'bežné oolongy denní spotřeby' (i když vždy nemusí stát mnoho).

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 60s - 40s - 40s - 50s - 60s - 60s

Ukázka přípravy vícenálev. oolong čaje způsobem Gong Fu Cha v yixingové konvičce:




Created by obsah.info, 2011 - 2015