Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Stevie sladká - sladidlo 50g


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
60,- Kč
2,5 EUR
K dispozici:
Po dohodě






 





foto

Popis:

Stévie sladká - 50 g

Stévie sladká nebo i cukrová (Stevia rebaudiana, nazývána také sladká tráva, či medové lístky) je ceněná především pro svou sladivost, ale také léčivé účinky. Stévie je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina, původem z oblasti Jižní a Střední Ameriky. Stévia se používá především jako náhražka cukru, ve vyšší koncentraci může mít dokonce lékořicovou příchuť. 

Stevie jako sladidlo je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. V listopadu 2011 byla stévie v Evropské unii schválena jako přídatná látka do potravin pod označením E960. Očekává se, že toto rozhodnutí bude mít výrazný dopad na trh s cukrem a sladidly

Jako první využívaly rostlinu indiánské kmeny v Paraguayi a Brazílii. Sladili si s ním Yerbu Maté a používali ho také v přírodní medicíně na pálení žáhy, cukrovku, nebo jako ústní vodu.
Ve 20. století se začaly používat ve velké míře umělá sladidla (např. sacharin), který může mít karcinogenní účinky. Proto se v 70. letech začala japonská firma Morita Kagaku Kogyo Co., Ltd zabývat možnostmi použití stévie místo cukrů v nápojích a obecně potravinářském průmyslu.

Nyní se stévia používá především ve východní Asii ve státech Jižní Ameriky a v Izraeli. Dříve byla stévia velmi rozšířená i v USA.

Studie ukázaly, že stévie může zvýšit produkci insulinu a tím napomáhá ke snížení projevů cukrovky. Navzdory mnoha dalším studiím, které prokazují zdravotní nezávadnost se to vládním organizacím nezdá dosti průkazné a volají po dalším výzkumu, který by vyvrátil toxicitu výrobků. V roce 2006 Světová zdravotnická organizace (WHO) připravila nové studie, které prokázaly, že steviocid může mít pozitivní vliv na některé osoby trpící hypertenzí nebo cukrovkou typu dva.




Created by obsah.info, 2011 - 2015