Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Tamaryokucha Ureshino


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
280,- Kč
10,8 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto
foto

Popis:

Tamaryokucha Ureshino Mushisei - 50 g

Vysoká třída čaje typického pro prefekturu Saga, který je rolovaný do tavru drobných "kudrlinek". Narozdíl od čajů Kamairi, tedy pražených na pánvi, je u typu Mushisei oxidace zastavena napařením. V chuti je tak čaj spíše svěží a živý, příjemně nasládlý. Kultivar: Yabukita.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možné připravit na více nálevů.

Orientační návod na přípravu japonského zeleného čaje:

Objem nálevu: 2 dcl   ideálně v japonská čajová konvička Kyushu
Teplota vody: 60 °C
Množství čaje: 8 g (2 čajové lžičky)
Čas louhování: 1. nálev = 1 min.    ,     2. nálev = 10 s.     ,      3. nálev  = 30 s

Video jak správně připravit japonský zelený čaj - bancha, sencha, kukicha, genmaicha:

Tamaryokucha je spolu s čaji Sencha a Gyokuro dalším typem japonského čaje. Od sencha a Gyokuro se kromě chuťových vlastností liší hlavně zpracováním a tedy i tvarem listu, jenž je dán odlišným způsobem rolování. Tama Ryokucha neboli guricha je zelený čaj, který má tvar malých "kudrlinek" nebo drobných čárek (většinou nižší sorty). Jako u každého zeleného čaje, i tady se po sběru listu musí přerušit oxidace teplem a to buď napařením - Mushisei nebo zahřátím na pánvi (v kotlíku) neboli pražením - Kama Iri. Podle tohoto kroku je pak tamaryokucha pojmenována. Většinou je tamaryokucha jen napařena a pak je běžně označována jen jako Tamaryokucha nebo-li Guricha, má-li v názvu kama iri, je pak jasne, ze v prvni fazi zastaveni oxidace prošla fází přažení. Tamaryokucha je chuťově jemný, delikátní, kulatý, plný čaj, oproti senche většinou bez výraznější svíravosti, vyšší sorty mohou připomínat v plnosti chuti a v některých sytějších tónech spíše čaje typu Gyokuro s tóny mandlového másla (obzvláště u kama iri). Nejznámější a vyhlášená oblast pro výrobu Guricha je město Ureshino v prefektuře Saga, skvělé čaje nacházíme také v prefektuře Miyazaki a Kumamoto, všechny na ostrově Kyushu.




Created by obsah.info, 2011 - 2015