Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Výborný Ceylonský čaj


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
150,- Kč
5,8 EUR
K dispozici:
Po dohodě






 

Zboží z kategorie:

Již prodané a vypité

Čaje




foto

Popis:

Ceylon Ratnapura FBOPFEXSP New Vithanakande - výborný černý ceylonský tipsový čaj - 50 g

Výborný zástupce cejlonských nížinných černých čajů nejvyšší kvalitativní třídy, která ovšem pochází z produkce výše položených zahrad. List mimořádného vzhledu i kvality, tmavý a drobný, jehličkovitě svinutý list s velkým podílem stříbrných tipsů, nálev výrazně medově sladké, květové až ovocné, harmonické a lahodné chuti typické pro nejvyšší třídy cejlonských černých čajů.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Doporučený způsob přípravy - čaj je možno připravit na 2, ale i více nálevů:

Voda: 95°C
Množství:  1-2g/1dcll
Louhování:   1.nálev - do 95°C vody vsypat lístky a 2,5min louhovat
                     2.nálev - zalít 100°C vodou a 3min louhovat

více nálevů v gaiwanu: 30s - 20s - 30s - 40s - 60s

Video jak připravit černý čaj ve skleněné konvičce:

Ceylonské čaje bývají často součástí různých čajových směsí. Čajovníkové plantáže na Ceylonu alias na Srí Lance jsou soustředěny především v hornaté části uprostřed ostrova a na jihu ostrova. Vysoké polohy pro pěstování čajovníků jsou v oblastech Nuwara Eliya, Uva a Dimbula. Pěstování se zde označuje High Grown. V oblastech Kandy a Matale se čajovník pěstuje ve středních polohách - Medium Grown. A v oblasti Ruhunu se čajovník pěstuje v nížině - Low Grown.

Cejlonský čaj má oproti např. Darjeelingským čajům, a vůbec mezinárodnímu standartu značení kvality čaje, jiné předpoklady pro značení. Dělí se totiž podle nadmořské výšky, v jaké se pěstuje a nikoli podle sběru (first, second..). Jak již bylo řečeno - Low Grown Tea (nejméně kvalitní) se pěstuje v nízkých polohách do 2 000 stop (tj. 610 m nad mořem). Medium Grown Tea (již relativně kvalitní) se pěstuje v nadmořské výšce 2000 až 4000 stop (tj. 610 až 1220 m) a High Grown Tea (vysokohorský a velice kvalitní) se pěstuje nad 4000 stop. Ke kvalitě čaje se vztahuje i tzv. LOT number. Je to trojmístné číslo, které značí, kdo za sběr zodpovídá, který den se čaj sbíral a zda to bylo ráno nebo odpoledne.




Created by obsah.info, 2011 - 2015