Otvírací doba:

Po• 14:00 - 21:00
Út• 14:00 - 21:00
St• 14:00 - 21:00
Ct• 14:00 - 21:00
• 14:00 - 22:00
So• 14:00 - 22:00
Ne• 14:00 - 21:00


facebook ico

Spolupracujeme s:


A další spřátelené weby...

Aktualita

Máte obchod, prodejnu, restauraci nebo jiný podnik, ve kterém by jste rádi nabídli naše zboží? Rádi se dohodneme na spolupráci..
Napište nám!

Přejeme Vám dobrý čaj a tvořivou náladu.

Prihlásit se
Cena nákupu: 0 Kč
basket_user_box


Bao Zhong


header image detail
foto

footer image detail


Běžná cena:
220,- Kč
8,5 EUR
K dispozici:
Ano

Jiné množství - Jiná cena:

 ks





foto

Popis:

Bao Zhong - "Pao Čung" - taiwanský světlý oolong - 50 g

Vůně tohoto čaje připomíná jarní kvetoucí louky, chuť je sladká a příjemná, absolutně zbavená jakýchkoliv náznaků trpkosti. Aftertaste zanechává lehký, květinový a radostný. Účinek má osvěžující a tonizující.

Původně se „Bao Zhong“ na Taiwanu říkalo všem čajům baleným do papíru, bez ohledu na jejich druh a kvalitu. Postupem doby se však tento název začal více a více používat pouze v případě určitých druhů čaje - světlých, jen lehounce (5-10%) fermentovaných oolongů. Taiwanští odborníci občas doposud mluví o Bao Zhongu (pozor na zkomolený evropský přepis „Pouchong“) i v případě jiných polofermentovaných čajů s lehkou oxidací (dokonce i z pevniny). Za konkrétní sortu oolongu můžeme považovat ale jen ty nejlepší a nejdražší Bao Zhongy, které se vyrábějí na severu Taiwanu v oblasti hory Wen Shan. Tyto čaje mají podobné tvarové zpracování lístku jako útesové oolongy z pevniny (Wu Yi Yan Cha) - list je podélně zkroucen, stupeň oxidace (fermentace) je velmi nízko, přibližně jako Gao Shany z Nantou. Bao Zhongy jsou velmi kvalitní čaje, ale také velmi vzácné.

Čaj je vždy naprosto čerstvý z poslední dostupné sklizně.

Tento čaj je možno připravit na více nálevů.

Doporučený způsob přípravy:

Voda: 90°C
Množství:  4g/dcl
Louhovat:  oplach - 40s - 20s - 30s - 40s - 50s - 60s

Ukázka přípravy vícenálev. oolong čaje způsobem Gong Fu Cha v yixingové konvičce:

 




Created by obsah.info, 2011 - 2015